Kwalifikacje

Ukończyłam Uniwersytet Rolniczy w Poznaniu na kierunku Technologia Żywności i Żywienie Człowieka. 

Pierwsze lata po studiach pracowałam jako technolog przy produkcji żywności, później w Wojewódzkiej Stacji Sanitarno-Epidemiologicznej w laboratorium kontrolującym żywność i żywienie. Pierwsze doświadczenia zawodowe pozwoliły mi zdobyć tajniki wiedzy, jaka tak naprawdę jest żywność, z czego i jak jest produkowana, jaka jest jego jakość i… jaki tak naprawdę przeciętny Kowalski ma wpływ na to, co je. Bo przecież ufa, że to, co kupuje, będzie dla niego dobre. Przez ten czas stale zgłębiałam wiedzę, aby w końcu móc ją przekazać dalej w swojej praktyce.

Szkolenia, w których brałam udział to m.in.:

  • Zasady zlecania i interpretowania badań laboratoryjnych w gabinecie dietetycznym, (październik, 2012 r.);
  • Insulinooporność w praktyce. Praktyczne aspekty pracy z pacjentem na diecie bezglutenowej. Diagnostyka genetyczna dla diabetyków. Żywienie w wybranych chorobach nerek. Podstawy żywienia pacjentów dializowanych. Leczenie żywieniowe w dnie moczanowej. Wybrane problemy w żywieniu osób aktywnych sportowo, (wrzesień, 2014 r.)
Certyfikat Cambridge Diagnostics
Certyfikat Food Forum
Certyfikat Cambridge Diagnostics
Certyfikat uczestnictwa w konferencji Zdrowa mama, zdrowe dziecko…
Certyfikat Cambridge Diagnostics
Certyfikat uczestnictwa w konferencji "Top dietary trends"
Certyfikat uczestnictwa w konferencji "Otyłość i jej oblicza"
Certyfikat Cambridge Diagnostics
Certyfikat Cambridge Diagnostics
Certyfikat członkostwa Polskiego Stowarzyszenia Dietetyków
Podziękowania
Podziękowania za udział w 6. edycji projektu "Świadoma mama"
Zaświadczenie o uczestnictwie w warsztatach "Hashimoto - przewlekłe zapalenie tarczycy, choroba ogólnoustrojowa - leczenie przyczynowe"
Certyfikat Narodowego Kongresu Dietetycznego
Certyfikat "Standardy leczenia dietetycznego 2015 - otyłość"